calcolo rata mutuo
SMRN
SE  DK  UK  RSS 
Hem
   
Annons
Tolunajune2012_sept
Resoner Articles
Vilka blir de nya research metoderna som kommer användas 2012?
2012-02-29, Nyheter, Carl Bernström (www.greenbookblog.org) 

En förhandstitt på The GRIT-report indikerar vilka av de nya research metoderna som kommer att slå under 2012.

Företagen (både köpare och leverantörer) uppskattningar att de kommer använda ungefär dubbelt så mycket av respektive metod som de använder idag. Detta beror sannolikt på en kombination av tillväxten i dessa tekniker och en viss optimism.

Det nya mainstream
Cirka två tredjedelar av företagen räknar med att använda communities och social media analys under 2012 vilket gör teknikerna till något av de "nya vanliga" metoderna 2012.


Mobila undersökningar sticker ut

Ett stort steg uppåt visar mobila undersökningar som visar på ett faktiska användande 2011 på 17-24%, till ett förväntat användande på 53%-64% (uppskattat av köpare resp. leverantörer).

Undersökningen baserar sig på bedömningar från 149 undersökningsköpare och 669 leverantörer.

Läs mer här.

Kommentera
Namn  

Rubrik  


Skriv in koden från bilden ovan    
Kommentar  
Rubriker
Undersökning visar att 1 av 5 annonser på internet aldrig syns
2013-09-19, Carl Bernström, Nyheter

I en undersökning genomförd av analysföretaget Karlsson&Hall tillsammans med Snabbasvar.se framkommer det att 21.4% av svenskarna använder en reklamblockerare i sin webbläsare.

Läs mer >>
Årets nykomling 2013 utsedd av SMIF
2013-03-14, Carl Bernström, Mässor och konferenser

För andra året i rad delades priset för årets nykomling ut. Idag på scenen på Rival Hotel var det den nya ordföranden i SMIF Per Hörnsten (bilden t.h) som gratulerade två studenter från Stockholms universitet.

Läs mer >>
Per Hörnsten är ny ordförande i SMIF (Sveriges Marknadsundersökningsföretag)
2013-03-14, Carl Bernström, Personalnytt

Per Hörnsten har vid SMIFs årsmöte den 7 mars utnämnts till ny ordförande i branschföreningen. Per efterträder Bengt Larsson, som förtjänstfullt verkat som ordförande de senaste 8 åren.

Läs mer >>
Annons
Tolunajune2012_sept
Fler nyheter
Priserna för åretsundersökningsköpare respektive undersökare klara
2013-03-14, Carl Bernström, Mässor och konferenser

 

Läs mer >>
Marknadsundersökningens dag pågår på Riva Hotel
2013-03-14, Carl Bernström, Mässor och konferenser

Det 8:e året av Marknadsundersökningsdag pågår idag på Hotell Rival i Stockholm. Arrangören Henrik Hall öppnar modigt med en plankning av en amerikansk talk show. Springande ner för gången till scen, skakar hand med några i publiken och springer upp på scen. Efter en kort stund övergår han till sitt lugnare tempo, hämtar andan låter en ppt i bakgrunden stå för översättningen åt våra engelskspråkiga kollegor.

Läs mer >>
Presentations from SMRD 2013
2013-03-13, Henrik Hall, Swedish Market Research Day

Did you enjoy the Swedish Market Research Day yesterday? Did you miss the Swedish Market Research Day yesterday? Either way, here are the presentations, equally downloadable for attendees and non-attendees.

 

Läs mer >>
Årets nykomling 2012 utsedd av SMIF
2013-02-21, SuperUser Account, Nyheter

SMIF (Svenska Marknadsundersökningsföretag) delar ut priset Årets Nykomling för andra året i rad. Bidraget presentaras i samband med Marknadsundersökningens dag i Stockholm den 14 mars. Prissumman är på 10.000 kronor. Syftet med priset Årets Nykomling är att premiera en studentuppsats som specifikt berör undersökningsbranschen. Det vinnande bidraget skall inspirera, visa på nytänkande och stimulera användandet av undersökningar.

Läs mer >>
SMRD: vi har hela listan med anmälda företag!
2013-02-15, Henrik Hall, Marknadsundersökningens Dag


Det är mindre än en månad kvar till Marknadsundersökningens Dag och idag släpptes biljetterna till enbart kväll, för dem som inte har möjlighet att komma på dagen, men ändå vill vara med och höra snacket om dagen och Romeo&Julia-kören.
160 personer är redan anmälda och vi har hela listan över deltagande företag.

 

Läs mer >>
Freebee lanserar mobila rabattkuponger
2013-02-07, Carl Bernström, Nyheter

I januari lanserade mobilundersökningsföretaget Freebee en ny version av sin undersöknings-app som förutom att användarna får erbjudanden om att testa och utvärdera nya produkter, också möjliggör distribution av mobila rabattkuponger.

Läs mer >>
Sinitor om rekonstruktionen: "Det har varit ett tufft år för alla"
2013-02-04, Carl Bernström, Nyheter

För två veckor sedan begärde styrelseordföranden och huvudägaren Stefan Eriksson undersökningsföretaget Sinitor Research AB (f.d. Anthill Research) i rekonstruktion. Efter en stark tillväxt hängde inte resultatet, förklarar Eriksson som ändå är hoppfull om framtiden.

Såhär säger han om varför han valde att började året med en företagsrekonstruktion:

Läs mer >>
Ny norgechef och säljare till Netigate i Oslo
2013-02-03, Carl Bernström, Nyheter, Källa:

Netigate, som levererar molntjänster för undersökningar online och som etablerade sig i Norge 2010, vill nu utmana Questback och Confirmit och anställer en ny country manager och en nya säljare.

Läs mer >>
Questback förbättrar enkätutseende i mobila enheter
2013-01-23, Carl Bernström, Nyheter

Nu lanserar lanserar Questback en funktion för att automatiskt anpassa enkäten användarens skärm, tex en smartphone och surfplatta, för att ge en optimal användarupplevelse, oavsett skärm.

Läs mer >>
Nielsen lanserar Twitter TV Rating
2013-01-23, Carl Bernström, Nyheter

TV och Sociala medier interagerar allt mer och genom sociala medier sprids programinnehåll från TV-kanalerna vidare. För att mäta hur effektivt TV är i att driva engagemang i sociala medier utökar Researchinstitutet Nielsen nu sitt samarbete med Twitter för att mäta tweets relaterat till olika TV-program. Genom samarbetet hoppas de båda företagen att etablera en standardvaluta för att mäta hur TV skapar konversationer om programmen på Twitter.

Läs mer >>
Endring i ledelsen av Operation/feltavdelingen i Ipsos MMI
2013-01-22, Carl Bernström, Personalnytt, Källa:

Pål Listuen (41) er ansatt som leder av feltavdelingen (Operations) i Ipsos MMI fra 15. januar. Pål er et kjent ansikt i analysebransjen med 12 års fartstid fra NORSTAT der han var sentral både i oppbyggingen av virksomheten i Norge og internasjonalt. Pål kommer fra OnLive Research hvor han har hatt ansvaret for salg og markedsføring av selskapets plattformløsninger.

Läs mer >>
Dags att nominera till årets viktigaste utmärkelser!
2013-01-11, Henrik Hall, Marknadsundersökningens Dag


Vid Marknadsundersökningens dag kommer det som vanligt att delas ut pris till Årets Marknadsundersökare och Årets Undersökningsköpare. Ge dina vänner och kollegor chansen att vinna genom att nominera dem!

 

Läs mer >>
Anders Haraldsson får sluta som vd på Sinitor
2013-01-01, Carl Bernström, Personalnytt

Anders Haraldsson slutar som vd i Sinitor Research AB på styrelsens initiativ, meddelande styrelseordförande Stefan Eriksson under julhelgen.

Läs mer >>
Nepa, Netigate och Bra Röster på DI's Gaselllista
2012-12-17, Carl Bernström, Nyheter

Onlineundersökningsföretagen Nepa och Netigate är med på Dagens Industris lista över snabbväxande och lönsamma företag.

Netigate, som levererar molntjänster för undersökningar online, hamnade på 131:a plats med en tillväxt på 148% under 2008-2011.  Nepa, känt som en stor leverantör av varumärkestrackingar online, hamnade på plats 160 i Stockholms län, med en tillväxt på drygt 130% år 2008-2011.

Läs mer >>
Socialdemokraterna utreds pga av Sifo-undersökning
2012-12-14, Carl Bernström, Nyheter, Källa:

Efter att TNS Sifo genomfört en undersökning bland socialdemokraternas medlemmar har en privatperson anmält partiet till Datainspektionen för hanteringen av känsliga personuppgifter. Det är en 55-årig kvinna i södra Stockholm fick ett mejl från Sifo om hur hon såg på medlemskapet. Hon anmälde och nu har inspektionen startat en granskning.

Läs mer >>
SJ hårt kritiserat efter SKI-undersökning
2012-12-14, Carl Bernström, Nyheter

SJs låga kundnöjdhet har rönt stor uppmärksamhet i media under veckan med anledning av Svensks Kvalitetsindex (SKI) senaste rapport om kundnöjdhet bland transportbolag. Missnöjet håller i sig för fjärde året i rad och ligger på samma nivå som Ryanair när det gäller kundnöjdhet.

Läs mer >>
IBMs nya analysverktyg för förebyggande sjukvård
2012-12-07, Carl Bernström, Nyheter, Källa:

Från IBM Labs kommer nu ett analysverktyg för vården som kallas Patient Care and Insights. Idéen föddes inom avdelningen IBM Research och syftar bland annat till att med prediktiva modeller förutse sjukdomstillstånd i en tidig fas.

Läs mer >>
Mannequins silently collects consumer data
2012-12-01, Carl Bernström, News, Källa:

Fashion brands are deploying mannequins equipped with technology used to watch over shoppers in their stores. Retailers are introducing the EyeSee, sold by Italian mannequin maker Almax SpA, to glean data on customers much as online merchants are able to do.

Läs mer >>
Consumer insight Outlook
2012-11-29, Carl Bernström, Mässor och konferenser

Drygt 70 insiktschefer och analyskonsulter samlades igår i Stockholm för seminariet Consumer Insight Outlook. Några av de intressantaste bidragen kom från SAS, Coop, SEB och Göran Adlén…

Läs mer >>
MR-rapporteringsföretaget som anställer i lågkonjunktur
2012-11-25, Carl Bernström, Personalnytt

Rapporteringsföretaget Dapresy har nyligen anställt anställt fem nya medarbetare till sin client service avdelning efter att tillväxten under 2012 tagit fart. VDn Torbjörn Andersson berättar om bakgrunden till rekryteringsivern, marknaden och att vilka trender han ser inom visualisering av undersökningsresultat.

Nyanställningar under hösten 2012. Från vänster: Martin Branzell, Rasmus Andersson, Henrik Olofsson, Stefan Lindqvist och Joakim Bergström

Läs mer >>
Fler nyheter
Mässa/konferens
SMRD (MU-Dagen)
DMD
Markedsanalysens Dag
Partners

http://bergdahl.it 

Reportage
Annons